RSS

Sabtu, 4 Disember 2010

LAFAZKAN KALIMAH CINTAMU..


Novel ke-6, tiba2 terasa nak baca tapi aku kena habiskan novel terdahulu terlebih dahulu....
novel ni, susah sangat nak dapatkan tempohari, bukan apa dia hanya dijual di kedai buku POPULAR sahaja. Kat K. TRG tak ada kedai jenama ni.... mula la aku membuat plan2 untuk mendapatkannya...sehingga 3 plan, barulah ia menjadi dan aku berjaya mendapatkannya.
Sinopsis:
Tengku Aqilah, seorang anak yang di sisih oleh bapa kandungnya sendiri. Kecetekan iman Tengku Hisham menyebabkan beliau menyalahkan anak bongsunya sebagai punca kematiaan isterinya. Selama 13 tahun Tengku Aqilah hidup di perantauan membina kehidupannya sendiri. Selepas tamat belajar Tengku Aqilah berhajat untuk kembali semula ke pangkuan keluarganya namun kepulangannya itu telah membuka tirai luka dalam hidupnya.Tengku Natasha yang tidak pernah padam api dendam terhadap adiknya, telah menggunakan tiket sebagai anak kesayangan Tengku Hisham, memperlekehkan Tengku Aqilah dengan memberikan Tengku Aqilah jawatan sebagai seorang penyambut tetamu merangkap tea lady di Syarikat milik keluarga mereka.
Demi untuk menagih kasih seorang bapa Tengku Aqilah akur jua.Tengku Ryan Ameer, jejaka tampan kacukan Inggeris melayu itu begitu angkuh dan sombong, di tambah pula dengan kedudukan bapanya, Tengku Hashim sebagai pemegang syer terbesar diSyarikat Megah Holdings. Kehadiran Tengku Aqilah di Syarikat itu begitu menjengkelkannya, sehinggakan mereka tidak boleh langsung bertembung muka pasti perang mulut akan meletus. Tengku Aqilah sedar di mata Tengku Ryan Ameer begitu membara api kebenciaan terhadap dirinya.Tengku Hashim, bapa saudara Tengku Aqilah amat menyanyangi gadis malang ini. Manusia hanya mampu merancang namun perancangan Yang Maha Esa lebih hebat dari segalanya. Sebelum menghembuskan nafas yang terakhir Tengku Hashim telah membuat satu wasiat yang telah mengubah segala-galanya. Apakah wasiat beliau itu? Mampukah Tengku Aqilah mengapai kebahagiaan dalam hidupnya? Mampukah Tengku Aqilah terus menagih kasih dari bapanya? Begitu utuhkah api kebenciaan Tengku Ryan Ameer pada Tengku Aqilah? Segalanya akan terjawab dalam novel setebal 816 mukasurat ini.
Komen aku:
Aku suka.... novel ni bagaikan 2 dalam 1. Part kelakar dan part sedih... masa sedih aku asyik mengesat airmata... bimbang juga kot2 dilihat oleh hubby dan anak2. Dia orang ni bukan boleh pakai sangat, nanti dia orang kata baca novel pun boleh menangis....
Part kelakar pula, aku ketawa bagai nak pecah perut...seingat aku ada 2 part yang boleh membuatkan aku ketawa sungguh-sungguh sehingga Si Sulung geleng kepala melihatnya dan banyak juga part yang membuatkan aku asyik nak tersengih memanjang.......
Bagi yang belum baca, bacalah... untuk novel ni, aku bagi solid 5 bintang....tahniah.

3 ulasan:

Unknown berkata...

dah baca buku nie......mmg best giler.....

ShalbySalbina berkata...

ya la, novel ni best sangat.
Ada part aku sedih sangat, ada part aku tersengih-sengih...

Unknown berkata...

betul kata shalby salbina...cerita yg best sngt2ketiga2 novel dia semua puas hati bila baca...