RSS

Sabtu, 2 Julai 2011

BISIK-BISIK GELORA


Sinopsis novel:

Banin Arumi atau Umi adalah gadis nakal dan lincah. Bapanya, Tuan Akalil menghantar dia ke kampung agar anaknya itu akan berubah tingkah laku kerana kampung mentuanya jauh daripada kota.

Di kampung, Arumi telah bertemu dengan Jad Izzuddin, seorang pemuda yang alim di hadapan keluarga namun amat nakal di belakang mereka. Suatu hari tanpa diduga, Arumi dan Jad telah bertemu. Pertemuan itu telah menyatukan mereka ke alam perkahwinan.

Namun di hari pernikahan mereka, Arumi mendapat berita yang kedua-dua ibu bapanya menemui ajal dalam satu kemalangan jalan raya. Arumi mula benci pada Jad yang dianggapnya punca semua malapetaka ini berlaku.

Takdir ALLAH, pada hari yang sama, suami yang baru dinikahi ditangkap oleh pihak berkuasa dan disumbat ke dalam penjara. Apakah yang terjadi pada Arumi? Bagaimana pula
dengan Jad?

Komen aku:

Aku suka dengan novel ni walaupun masa mula nak membacanya tempohari, aku telah disogokkan dengan pandangan negatif oleh seseorang yang telah membacanya..... Tapi betul lah citarasa setiap orang tak sama dan tak akan sama. Aku suka sangat dengan novel ni. Terhibur dan memberi aku sedikit kepuasan dalam pembacaan aku. Aku suka novel ni mungkinlah kerana watak Jad yang digarap macho oleh penulisnya, jahat tak jahat..... Penyampaian yang berkesan dan matang. Untuk novel ni aku bg solid 5 bintang.

0 ulasan: