RSS

Jumaat, 6 Ogos 2010

TIADA SEPERTIMU


Dah 1/2 tahun novel ni menghiasi rak novel aku. Barulah kini tangan aku ringan mencapainya. Sebenarnya ada lagi yang lebih lama.... tak boleh beritahu nanti hubby tahu dia tak bagi beli novel lagi... ha ha ha. Steady la hubby...

Sinopsis novel:
Keifli Benjamin dan Zara Melissa… kedua-duanya punya agenda tersendiri ketika diijabkabulkan. Keifli ingin melarikan diri dari kehidupan lampaunya yang ‘kotor’ manakala Zara pula ingin menyelamatkan mamanya. Akhirnya mereka hidup sebagai teman serumah, yang tidak berhutang apa-apa di antara satu sama lain.

Hidup bersama Zara tidak pernah mudah buat Keifli. Ada sahaja yang tak kena di mata Zara. Jenuh Keifli menjaga hati isterinya yang tidak boleh disentuh itu.

Kalau dah hidup sebumbung, mustahil perasaan masing-masing tidak tercuit. Namun keegoan yang menggunung tinggi mengekang masing-masing meluahkan perasaan yang terbuku.

Keifli yang hampir dapat melupakan Intan, kekasih lamanya tergugat dengan kemunculan semula gadis itu. Begitu juga dengan kemunculan semula Rania, rahsia hitamnya yang sering menghantui emosinya. Zara yang tidak berdosa telah menjadi sasaran utama Rania.

Keifli penasaran. Sempatkah dia meluahkan perasaannya pada Zara? Sempatkah dia menyelamatkan Zara daripada jatuh ke dalam perangkap Rania? Bolehkan Zara menerima kehidupan lampaunya yang ‘kotor’ itu?


Komen aku:
Dah setengah bulan novel ni aku bawa ke hulu ke hilir tapi tak habis-habis juga. Baru bab 10. intropun tak habis lagi......nak kata sibuk tak juga cuma masa aku padat sikit sekarang sebab orang gaji aku dah mintak berhenti. Tak nak lagi datang kemas rumah aku so akupun kenalah take over semua kerja-kerja rumah terutamanya melipat baju2. Itu la.... masa habis gitu je. Aku tengah fikir nak ambik maid ni...berbaloi ke tidak kalau aku ambik maid.
Dah tamat....mula baca 6/8, tamat 30/8...ha ha 3 minggu lebih utk sebuah novel..... Kalau gini la cara pembacaan aku tak terusik la novel2 yang berlambak kat rak...
Novel ni actually best sangat tapi aku terganggu sendiri dengan cara aku membacanya membuatkan ianya seakan kurang garam dan gula..... Untuk novel ini aku bagi 4 bintang. Untuk ANITA teruskan berkarya....

0 ulasan: