RSS

Jumaat, 25 Februari 2011

DOSA SEMALAM


26/2/2011
Sukan Sekolah dah tamat seiringan dengan tamatnya novel sebelumnya. Sambil rehat2 kat rumah berhujung minggu aku capai sebuah lagi novel keluaran Kaki Novel....DOSA SEMALAM....

Sinopsis:
Hanim terbuang dari naungan kasih ayah dan bonda akibat perbuatan keji Ariff yang merogolnya hingga mengandung. Mujurlah ada insan yang sudi menghulurkan tangan, menyambut Hanim dari terus rebah dalam menghadapi dugaan dan cabaran hidup. Di Rumah Kasih Sayang, Hanim membina semula semangatnya yang menghilang.
Kehadiran permata hati mengubat duka, walaupun kelahirannya tidak sah di sisi undang-undang. Kasih dan sayang dicurahkan kepada Aidil, namun ada batasnya.
Enam tahun memperkasakan diri, Ariff tiba-tiba muncul semula lalu mengocak ketenangan hati Hanim. Hanim tidak betah melarikan diri daripada Ariff kerana tuntutan kerja memaksa mereka untuk bekerja bersama-sama.
Ariff yang sememangnya sedari mula mencintai Hanim cuba untuk menggapai semula kasih Hanim demi menjernihkan suasana. Berjayakah Ariff menghapuskan dosa semalamnya? Akan terbukakah pintu hati Hanim untuk memaafkan Ariff? Bersediakah Ariff memikul tanggungjawabnya sebagai ayah kepada Aidil?
Komen aku:
DOSA SEMALAM.....cerita sesuai sangatlah dengan tajuk. Jalan ceritanya menarik dan penyampaian indah untuk dihayati.... Untuk novel ini aku bagi 4 bintang.

0 ulasan: