RSS

Selasa, 14 September 2010

sedang dibaca: KASIHKU ARINA


Dalam kesibukan aku menguruskan rumahtangga tanpa pembantu rumah, aku sempat lagi membaca novel walaupun pembacaan aku sangat perlahan. Kadang2 aku 'jealous' jugak dengan adik aku yang boleh menghabiskan novel dalam masa satu malam. Aku 'confuse' juga, dia ni baca ke belek-belek je...

Aku kehilanganmu... Aku mencarimu... Namun yang aku temui hanyalah bayang-bayangmu...

Sinopsis

Kehilangan adiknya di Mandaluyong Filiphina membuatkan Arina nekad mahu mencari Chayi. Namun pertemuannya dengan Alwiz, lelaki yang menculik adiknya telah mengubah perjalanan hidupnya.


Dia terpaksa membawa Alwiz pulang ke rumahnya dan membenarkan lelaki itu mengugutnya dengan alasan mahukan sesuatu dari ayahnya Fahrin Toh. Tapi tanpa diduga, kedatangan Alwiz dalam hidupnya lebih dari sekadar apa yang difikirkannya. Dia mula mengenali kisah silamnya yang telah dimomokkan oleh ibunya sendiri, Magdalena Anna. Lebih menyukarkan apabila dia mendapati dirinya mula jatuh cinta pada Alwiz.


Siapakah Alwiz yang sebenarnya dan kenapakah lelaki itu menculik adiknya? Apakah dia mampu menahan dirinya dari jatuh cinta pada penculik adiknya sendiri?Apakah rahsia yang menyelubungi hidupnya sehingga mengorbankan nyawa orang-orang yang disayanginya?

Komen aku:

Aku tak boleh nak komen apa2 sebab aku tak sempat nak menghabiskannya. Aku kena tunggu cuti sekolah akhir tahun dan mengulang pembacaan aku supaya feel aku tak rosak dek kerana kesibukan aku akhir2 ini....

0 ulasan: