RSS

Ahad, 9 Oktober 2011

KUSERU RINDU ITU

Masa sibuk dah beransur pergi. Esok hari last PMR, seminggu selepas ni aku boleh tumpukan kepada form 2 sebelum dia orang menduduki peperiksaan akhir tahun 20.10.2011 sambil2 tu aku bolehlah meneruskan pembacaan novel ini. Tak sabar nak baca...

Sinopsis novel:
Perkahwinan itu tiada kekurangan langsung.Hisyam bahagia menjadi suami kepada Idayu dan Idayu sepuluh kali bahagia bergelar isteri kepada lelaki yangdicintai sepenuh jiwanya itu, walau perkahwinan mereka bukan berlandaskan perasaan cinta pada mulanya. Kebahagiaan hampir menjadi sempurna dengan kehadiran seorang anak lelaki yang cukup keletah.


Namun di pihak Hisyam, bagai ada satu kekosongan di hatinya. Kekosongan yang dia rasakan perlu diisi dengan kehadiran seorang gadis manis bernama Maisara. Maisara mengajarnya erti rindu. Maisara juga berjaya membawa debar di hatinya apabila mata saling bertaut. Yakin, itu adalah cinta yang dia cari, Hisyam nekad mahu bersama dengan Maisara.

Namun… satu hakikat yang mula dia sedar, desakan demi desakan daripada Maisara agar Idayu disingkirkan di antara mereka, telah membuka satu dilema baru. Walau dia yakin hubungannya dengan Idayu hanya berlandaskan rasa tanggungjawab, satu kenyataan yang perlu dia hadapi… dia tidak mampu untuk berpisah dengan Idayu.

Lalu, benarkah ada cinta yang mekar di hatinya untuk Maisara, dan benarkah juga hubungannya dengan Idayu hanya kerana tanggungjawab semata-mata? Mampukah dia menerima hancur sekeping hati milik Idayu dengan kecurangannya dan mampukah Maisara terus membawa bahagia di jiwanya? Siapakah sebenarnya yang benar-benar dia cinta?

Komen aku :
Hurmmmm bestnya novel ni. Aku bagi 4 1/2 bintang. Belilah utk dibaca dan dibuat koleksi kerana anda tidak akan rugi membelinya...cukup puas hati.
Kadang kala kita tidak sedar apa yang kita miliki itu sangat bernilai sebenarnya sehinggalah kita kehilangannya...itulah gambaran dalan novel ini secara umum. Tahniah untuk Hanni Ramsul...saya suka dengan semua novel2 anda...

0 ulasan: