RSS

Ahad, 14 Ogos 2011

CINTA PANDANG KE-=2


Macam menarik je novel ni..... aku ingin beralih pula kepada novel yang ditulis oleh penulis yang ada nama........

Sinopsis novel:

‘‘Dahlah gemuk macam gajah, garang pulak macam singa! Patut tak payah pergi sekolah, duduk saja dalam hutan!’’ Zairul Hasmat memang meluat dengan Ainnur Azleen. Walaupun mereka berdua sekelas, tetapi tidak pernah sebulu. Ada saja sikap Ainnur yang menjengkelkan hatinya.

Di sekolah, Zairul ‘prince charming’ sedangkan Ainnur si Ugly Betty. Beza mereka macam langit dengan bumi! Disebabkan badan saiz XXL, Ainnur hanya mampu memuja Zairul dalam diam. Zairul pula memang seronok menyakat. Tidak sudah-sudah mengejek Ainnur menyebabkan Ainnur berasa hati lalu nekad bertukar sekolah.

Setelah bertahun lamanya masa berlalu…

Ainnur bertemu semula dengan Zairul di dalam sebuah syarikat. Dia menjadi ketua di bahagian itu manakala Zairul hanyalah sebagai budak penghantar surat.

Zairul tidak tahu bahawa gadis cantik yang menjadi bosnya itu adalah Ainnur Azleen yang pernah dikutuk dan dicaci suatu waktu dulu. Pertama kali berjumpa, dia terus jatuh cinta! Sanggup berkorban jiwa dan raga.

Aha, Ainnur mendapat idea! Inilah masanya untuk dia membalas dendam lama.

Komen aku :
Sebulan lebih aku mengelek novel ini ke sana ke mari.......bukan tak best, best sesangat sebenarnya novel ini. Aku yang kesuntukan masa untuk membaca novel masih juga terus ingin membaca novel.......begini la jadinya. Bagi yang tercari-cari novel apa yang ingin dibeli dan masih lagi belum membeli novel ini, belilah.....kerana anda pasti tidak akan hampa dengannya. Untuk novel ini saya bagi 4 1/2 bintang. Tahniah untuk Laila Kamilia......

1 ulasan:

~~Miss Diela~~ berkata...

betul ke best??berminat nak beli...:)