RSS

Selasa, 24 November 2009

YANG SEBENARNYA....


Novel pertama yang aku habiskan menjelangnya cuti sekolah akhir tahun 2009 ini . Aku memang dah tak sabar-sabar nak membacanya kerana ianya hasil tangan penulis yang paling aku minati AISYA SOFEA.
Sinopsis:
Tidak semua cinta itu berbalas. Inilah yang terjadi kepada Eddie. Akibat cintanya ditolak oleh Nazirah, sepupunya, dia nekad membawa diri ke London. Hatinya perlu dirawat.Kelukaan Eddie mendapat simpati daripada Nadhiya, adik Nazirah. Melalui kiriman e-mel dan YM, Nadhiya sentiasa menyakinkan Eddie bahawa cinta akan datang lagi. Namun, hati Eddie belum terbuka untuk mencari pengganti.Seiring waktu berlalu, cinta Eddie semakin memekar. Dengan semangat baru, Eddie pulang bersama cinta untuk Nadhiya. Malangnya, kalimah keramat itu tidak terucap dari bibirnya. Apatah lagi Nadhiya melayannya seperti seorang abang. Eddie jadi penasaran. Akibatnya, mereka saling bertelingkah tanpa sebab. Nadhiya memendam rasa...lelaki itu seperti memusuhinya.Semuanya harus dirungkaikan. Eddie perlu berterus terang tentang perasaan sebenarnya. Dan Nadhiya pula mesti menyedari bahawa cinta baru Eddie adalah untuk dirinya!

Untuk novel ini aku bagi 4 1/2 bintang. Kisah cinta sepupu ini menarik untuk dihayati. Sang Jejaka memendam rasa kerana pernah dikecewakan oleh Si Kakak maka berhati-hati untuk melafazkan cinta untuk Si Adik. Cheeewah...syoknya.!!!!

1 ulasan:

LaDolce vs CN berkata...

sy pun tgah bace Yang Sebenarnye ni..hrrmmm, xleh nk komen lagi..but so far ok la...:-)