RSS

Isnin, 5 Oktober 2009

SURAT UNGU UNTUK NUHA6/10/2009(Selasa)

Lately aku asyik MC saja. Semalam aku ke klinik sebab rasa tak sihat. Mula2 hanya selsema...lepas tu habis sakit seluruh badan, sakit tekak dan batuk2...urat2 yang ada habis rasa berdenyut2. Doktor tengokpun kesian agaknya...maka aku diberi MC 2 hari mulai semalam....

Senang hati sebab dapat MC so aku boleh rehat...tido, atau paling tidakpun menghabiskan novel SUUN di sebelah tu.

Hari ini selepas makan ubat aku duk tekun mengadap novel yang satu ni. Jalan ceritanya mudah, tak adalah kelakar sangat hingga membuatkan aku ketawa terkekeh-kekeh tapi sepanjang baca tu aku tersengih-sengih. Sakit-sakit badan boleh dilupakan buat sementara. Macam ubat doktor la jugak.
Sinopsis:
Nuha:
Jendela hati diketuk lagi
kubuka separuh-separuh
separuh hati
"selamat malam, nama saya Cinta!"
hangat dan dingin
merantai di luar
"Izinkan saya berteduh di tepi jendelamu?"
Cinta terus bertanya
Lalu hatiku tertanya-tanya:"
Cinta, kenapa mesti aku?"
Muzzammil:Nuha, benarkah... tidak semua ombak menemui pantai?
kalau cinta itu ada sayapnya... terbanglah dan hinggaplah di hatidiaberbisiklah kepada dia yang telah kuberikan hatikuberbisiklah tentang rasaku yg satuserulah kepadanya Cinta, sapalah dia Cinta dengan cintakupandanglah dia... dan ceritalah Cinta tentang akuyang sedang jatuh hati kepadanya
Novel keenam NOOR SURAYA membawa anda menemani Nuha menaiki EkspressLangkawi ke utara. Perjalanan keretapi pada malam dingin penghujung2005 telah menemukan Nuha Tajul Ariffin dengan Alang Rebus TakEmpuk. Nuha memang tidak menyukai lelaki berambut Afro itu sejakmula! Titik! Alang juga tidak menyenangi Nuha yang garangmengalahkan anak gergasi itu sejak awal. Titik! Padahal hidup inirupa2nya tidak pernah ada 'titik' sebelum tiba waktunya. Hidup adalah suatu perjalanan waktu!
5.35pm, aku dah habiskan novel SUUN. Demam akupun dah kebah dengan berakhirnya pembacaan aku. Berapa bintang? Aku terhibur dengan novel ini, agak lain dari yang lain sebab heronya tak adalah handsome gila dan heroinnyapun tak adalah cantik mana dibayangkan penulisnya...so aku bagi 4 bintang. Pada yang dah baca tu, ok tak?

0 ulasan: